Το Νοέμβριο του 2019 ξεκίνησε η συνεργασία μας με τη Μονάδα Ανακουφιστικής Αγωγής ‘Τζένη Καρέζη’ του Α’ Εργαστηρίου Ακτινολογίας της Ιατρικής Σχολής του Εθνικού και Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών www.monadaanakoufisis.gr .
Η Μονάδα λειτουργεί από το 1992 και αποτελεί παράρτημα του Αρεταίειου Νοσοκομείου. Σκοπός της πολυεπιστημονικής ομάδας ( ιατροί, νοσηλευτές, ψυχολόγοι ) είναι η δωρεάν, ολοκληρωμένη και εξειδικευμένη φροντίδα σε χρόνιους πάσχοντες.
Στο πλαίσιο αυτής της συνεργασίας πραγματοποιούνται συνεδρίες shiatsu σε ασθενείς της Μονάδας. Με αυτόν τον τρόπο συναντιόμαστε με τον ιατρικό κλάδο στη θεραπευτική διαδικασία και συνιστούμε το Shiatsu ως συμπληρωματική θεραπεία.
Στις συνεδρίες Shiatsu στη Μονάδα, αφού ακούσουμε την περιγραφή του ασθενή σχετικά με τον πόνο του, η πρόθεσή μας είναι να χαλαρώσει και να ανακουφιστεί. Ετσι δίνεται η ευκαιρία στον ασθενή να συστηθεί εκ νέου με το σώμα του και κατ' επέκταση με τον πόνο του, να τον παρατηρήσει και τελικά να τον διαχειριστεί.
Η μέχρι τώρα εμπειρία μας, αναδεικνύει τον υποστηρικτικό ρόλο που έχει το Shiatsu συμβάλλοντας στη θετική εξέλιξη του συμπτώματος. Είδαμε, ότι σε ασθενείς με χρόνιες παθήσεις, οι οποίοι λόγω του πόνου, είχαν σταματήσει τις καθημερινές ασχολίες τους, είχαν απομονωθεί από τον κοινωνικό περίγυρό τους, ή δεν είχαν όρεξη να πραγματοποιήσουν τις επιθυμίες τους, σταδιακά εμπιστεύτηκαν το σώμα τους, αποβάλλοντας το φόβο του πόνου.

Ευχαριστούμε την υπεύθυνη της Μονάδας καθηγήτρια Κ. Μυστακίδου καθώς και τους εξειδικευμένους επαγγελματίες υγείας για την εμπιστοσύνη, την άριστη συνεργασία και το Ίδρυμα Τζένη Καρέζη για τη φιλοξενία.